2015 m. vasario 3 d., antradienis

Krovinių pervežimas įprastu automobiliu – kokios priemonės gali garantuoti saugumą?

Specialaus krovinių pervežimui skirto transporto nuoma kainuoja išties daug, todėl nemaža žmonių dalis renkasi šį darbą atlikti savo automobiliais. Šiandien aptarsime priemones, kurios padės užtikrinti pervežimo saugumą naudojantis įprastu, lengvuoju automobiliu.

Virvė
Virvė yra nepakeičiamas dalykas krovinius automobiliu pervežant patiems. Taip, jei kalbame apie nedidelius krovinius, kurie telpa ir mašinos viduje, neprasibraudami į išorę, jiems virvės tikrai nereikės. Tačiau, jei kalbame apie didesnius daiktus, kurie išsikiša į automobilio išorę arba pro langą, arba pro bagažinę, tuomet virvė yra tiesiog būtina. Taip yra dėl to, nes net jei daiktas ir atrodo pakankamai tvirtai įtvirtintas, tačiau jo saugumo neužtikrinant pririšant daiktą iš išorinės pusės virve, jūsų pervežimo gali laukti katastrofa. Būtent dėl to, netaupykite šiuo aspektu bei investuokite į kokybišką tvirtą virvę – ji pravers ne tik pervežant vienokius ar kitokius daiktus lengvuoju automobiliu, bet ir kitose gyvenimiškose situacijose.

Dėžės
Jei kalbame ne apie didelių matmenų daiktų, o apie mažesniųjų pervežimą lengvuoju automobiliu, dėžės yra tiesiog būtinos. Net jei ir galėtumėte daiktus tiesiog sutalpinti ant galinės automobilio sėdynės sudėdami juos į maišus, tai negali jų apsaugoti nuo blaškymosi bei sudužimo, jei kalbame apie dūžtančius daiktus. To išvengti gali padėti naudojamos dėžės, kurios atskirtų didelį kiekį nedidelių daiktų bei sumažintų galimybę jiems pasiekti blogiausią scenarijų. Vis dėlto, negalvokite, jog jums užteks vien dėžių – pasirūpinkite ir įvairiomis minkštomis detalėmis, kurios garantuos saugumą nuo tiesioginio kontakto tarp daiktų: politileniniais maišeliais, įprastais maišeliais bei netgi pagalvėmis.

Lentos
Lentos, jei krovinių pervežimas yra vykdomas pervežant didelių gabaritų daiktus, gali atrodyti kaip labai primityvus pasirinkimas, tačiau jos yra išties naudingos. Jos gali ne tik užtvirtinti vežamo daikto stabilumą automobilyje, tačiau ir apsaugoti daiktus nuo iškritimo iš automobilio, jei jie išsikiša arba per automobilio langą, arba per bagažinę. Vis dėlto, jei norite tikrai garantuoti saugumą pastaruoju aspektu, nepatingėkite pasirūpinti ir kitais daiktais, kurie puikiai derės su lentomis – jau minėtomis virvėmis bei lipnia juosta.

1 komentaras:

  1. Labai geri pastebėjimai, pravertė kraustantis. Svarbu paminėti, jog dūžtančius daiktus reikėtų pakuoti atskirai ir juos apsaugoti popieriumi ar burbuline juosta - niekada negali žinoti, kas gali nutikti kelyje, o sugadintas turtas kainuoja kur kas daugiau nei papildomos pakavimo medžiagos.

    AtsakytiPanaikinti